Välkommen till RK DanceTeam i Örebro

RK DanceTeam - danskurser med fokus på grundläggande dansteknik i de sociala och klassiska danserna foxtrot, bugg, standard, latin och american smooth.
Välkommen att vara med 2019!
Robert & Karin, RK DanceTeam

Tips! Sätt upp dig på någon av våra intresselistor & kurser i:
Grundkurs i Bugg. Grundkurs i American Foxtrot Smooth. Grundkurs i social Foxtrot.

Välj mellan 12-veckorskurser, intensivkurser eller en eller flera privatlektioner.

Anmälan är öppen till vårens kurser 2019:
Anmäl dig till rkdanceteam@dinstudio.se eller 019-32 24 83

Danslokaler:
Måndagar Kulturpalatset NBV, Nygatan 38, Örebro. 
Sön & Ons Karolinska Skolan, hörnet Skolgatan/Olaigatan norr om Örebro Slott.

Info om danserna RK DanceTeam undervisar 
Foxtrot & Bugg:
svensk social stil


Swing:
east coast swing
social style
 


Standard dans:
stilla vals, tango,
quickstep, slowfox,
wienervals
internationell stil

    
Smooth:
foxtrot smooth, waltz smooth, tango smooth, viennese waltz smooth
american style


  
Latin dans:

cha cha cha, samba, rumba, jive, paso doble
internationell stil


   
Salsa:
parsalsa, salsa line motion
LA-style

 

   
Gammeldans:
vals, hambo, schottis, polka mazurka och dit även snoa brukar räknas


 

    

 

 

 

 

BUGG
Bugg är tillsammans med Foxtrot en av de vanligaste sociala pardanserna i Sverige. Dansas till 4/4-dels takt. Bugg består av olika grundfigurer, fria figurer och kombinationer. Bugg kan dansas till olika tempon och musikstilar och är en helt improviserad förningsbar dans.


SOCIAL SWING
Social Swing är en långsam variant av East Coast Swing. Dansen kommer från USA och kallas ofta triple step swing på grund av rytmen i grundtsteget. Dansen består av sex och åtta takter som avslutas med ett rock steg bakåt av både förare och följare. Det är en cirkulär dans som dansas med ett bounce och mjuka knän. Bounce gör dansaren och dansen mjuk och smidig. East Coast Swing är basen för alla swingdanser.


FOXTROT
En av de vanligaste sociala pardanserna i Sverige. Foxtrot dansas i 4/4-dels takt. Kan dansas till olika tempon och till många olika musikstilar. Foxtrot är en helt improviserad förningsbar dans med ett stort antal dansfigurer och fria danskombinationer.


RumbaFOX
Dansen är en fusion av den mjuka Rumban och Foxtrotens följsamma närhet.


FOXTROT SMOOTH

Foxtrot Smooth american style är en av de 4 smooth danserna och dansas i 4/4-dels takt. 30-32 takter per minut. Dansen har karaktär av att dansas med mjuka stegkombinationer varvat med figurer med stängd och öppen dansfattning. Tekniken liknar den förningsbara svenska foxtroten och har figurer som påminner om standarddansernas figurer och teknik.


WALTZ SMOOTH
 
Waltz
Smooth american style är en av de 4 smooth danserna dansas i 3/4-dels takt. 30 takter per minut. Dansen har karaktär av att dansas med mjuka stegkombinationer varvat med figurer med öppen dansfattning och armstyling. Tekniken liknar standarddansen Stilla Vals figurer och teknik.


TANGO
SMOOTH
Tango Smooth american style är en av de 4 smooth danserna och dansas i 4/4-dels takt 33 takter per minut. Tangon dansas mjukt, drivande med inslag av staccatosteg och varvar med stängd och öppen fattning. Ingår även inslag av armstyling.


VIENNESE WALTZ SMOOTH
Wienervals american style är en av de 4 smooth danserna och dansas i 3/4-dels takt 56-60 takter per minut. Dansas med höger- och vänstervarv samt olika figurer med öppen och ständ fattning. Ingår även armstyling.


STILLA VALS

Stilla Vals internationell stil är en av de 5 standarddanserna och dansas i 3/4-dels takt 30 takter per minut. Även kallad Modern Vals eller Engelsk Vals. Dansas med olika figurer i glidande stil. Stilla vals dansas betydligt långsammare än t.ex. gammalvals och wienervals.


TANGO
Tango internationell stil är en av de 5 standarddanserna och dansas i 4/4-dels takt 33 takter per minut. Det finns många olika stilar. Vi lär ut Europeisk Tango. Tangon dansas mjukt, drivande med inslag av staccatosteg. Hållningen och fattningen är något låg och tät.


QUICKSTEP
Quickstep internationell stil är en av de 5 standarddanserna och dansas i 4/4-dels takt 50-52 takter per minut. Kan beskrivas som snabb foxtrot, men dansas Slow,Quick,Quick,Slow. Grundfigurerna beskrivs som enkla och lätta och Quickstep anses vara den lättaste pardansen att lära sig.


SLOWFOX
Slowfox eller slow foxtrot internationell stil är en av de 5 standardanserna och dansas i 4/4-dels takt 28-30 takter per minut. Dansas Slow,Quick,Quick. Slowfox dansas till långsam musik med långa glidande steg och med mjuka rörelser vilket ger dansen ett avstressat flyt över golvet.


WIENERVALS
Wienervals internationell stil är en av de 5 standarddanserna och dansas i 3/4-dels takt 56-60 takter per minut. Dansas med höger- och vänstervarv samt ombytessteg. Även figuren ”fläcken” kan dansas.


CHA CHA CHA
Cha cha cha, är en latinamerikansk dans och dansas i 4/4-dels takt. Cha-Cha-Chan kom från Cuba via USA till Europa, där den blev populär i mitten av 1950-talet.


SAMBA
Samban har utvecklats ur den brasilianska dansen "batuque" och introducerades som sällskapsdans i New York i slutet av 1930-talet. Samban nådde Europa via USA efter andra världskriget och blev snabbt populär.


RUMBA
Rumba, är en latinamerikansk dans och dansas i 4/4-dels takt. På 1910-talet kom rumban till USA och blev en populär sällskapsdans. I Europa blev Rumban populär omkring 1930. P g a det lugna tempot är Rumban ansedd vara den mest "romantiska" dansen inom tävlingsdansen.


JIVE
Jive är det europeiska uttrycket för den amerikanska dansen "Lindy-Hop". Jiven är Tiodansens motsvarighet till Bugg och Rock´n´ Roll, men några kast förekommer inte i Jiven. Jive kan även dansas i ett långsamt tempo och kallas då JiveSlow.


SALSA LINE MOTION
Salsa Line Motion är en lättare variant av den traditionella salsan att tränas i grupp på linjer var för sig. Träningen är till varm salsa musik, rolig stämning och mjuka följsamma rörelser för hela kroppen. Lätt, rolig motionsjympa. Ett motionspass med enkla stegkombinationer.SALSA
Det finns många salsa-stilar. Vi lär ut Los Angeles-style eller LA-style med timing On 1. Salsa dansas parvis med följsamma figurer och kombinationer till salsa musik.


BRUDVALS / BRÖLLOPSVALS / BALVALS
Kan dansas som Wienervals alternativt Stilla Vals.


VALS  (GAMMAL VALS)
3/4-dels takt. Vals finns i många varianter inom gammaldanserna. En vanlig variant är Gammal vals. Även andra olika varianter utanför gammaldanserna finns såsom t.ex. Bostonvals, den långsammare moderna Stilla valsen och den snabbare Wienervalsen.


SCHOTTIS
2/4-dels takt. Dansas varvat med schottissteg och omdansningar. Det finns ett stort antal schottisvarianter. Dansen dansas mjukt och med lätt svikt i knäna.


HAMBO
3/4-dels takt. Dansas med tydlig betoning på den första taktdelen och med stegen dalsteg, gångsteg och hambosteg.


POLKA
2/4-dels takt. Dansas med små hoppande steg. Polkan skall inte förväxlas med polska, som är en äldre dans i tretakt.


MAZURKA
3/4-dels takt. Dansen är från början en polsk folkdans. Mazurkan som sådan har även senare kommit in i den svenska folkmusiken, men klassades som populär sällskapsdans främst på 1800-talet. Mazurka finns i många varianter såsom t.ex. Sprättmazurka och Oxmazurka.


SNOA
2/4-dels takt. Dansas med gångsteg och omdansningar medurs.


SNURREBOCKEN

3/4-dels takt. Den klassiska dansen Snurrebocken dansas i hela Sverige. Dansas till en speciell danslåt.RK DanceTeam    Dans och danskurser i Örebro